Het Festival

Koningsnacht in Gouda is terug!

Met trots presenteren we het gloednieuwe festival Hart van Oranje: hét oranjefeest van Gouda! Op donderdag 26 april van 17:00 - 24:00 kun je met duizenden andere inwoners van Gouda en omstreken genieten van de echte oranjesfeer. Zing mee met bekende hits van Yes-R, ga los op de exotische beats van Jody Bernal of kom genieten van het culinaire aanbod bij een van onze foodstands.

Het festival is geheel gratis toegankelijk!

Wil je niets missen over Hart van Oranje? Hou dan onze website regelmatig in de gaten en volg ons op de sociale media.

Vive La Gouda & tot de 26ste!

Vervoer

Met de trein

Plan je route op de website van NS of in de NS app. Stap uit bij NS-station Gouda. Ga naar buiten bij de Centrumzijde, richting het stationsplein. Vanaf daar loop je de straat Vredebest in. Aan het eind van de straat steek je het bruggetje over richting het centrum. Volg de Kleiweg helemaal tot het einde en je bent er!

Met de fiets

Je kunt je fiets parkeren in de daarvoor bestemde fietsenstallingen achter de Agnietenkapel of achter de Sint Janskerk. Let op: het is verboden je fiets te parkeren in de straten 'Achter de Waag' en 'Wijdstraat'. Dit zijn belangrijke aanrijdroutes voor het festival. Fietsen die hier geplaatst worden, kunnen worden verwijderd.

Met de auto

Je kunt gebruik maken van de parkeergarages of parkeerplekken in de binnenstad. Ga naar de website van Gemeente Gouda voor de mogelijkheden en tarieven.
Op het festival

Munten

Op het festival werken we met breekmunten. Deze kun je bij de kassa bestellen (pinnen is mogelijk). Een munt kost € 2,70. Hoe komen we op dit bedrag? Simpel: dat is de prijs die je gemiddeld betaalt voor een biertje bij de andere horecagelegenheden op de Markt.

Hardcups

We willen allemaal een schone stad. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor herbruikbare bekers ('hardcups'), in plaats van wegwerpbekers. Bij elke 5 munten die je koopt, krijg je een hardcup. Lever je de hardcup weer in? Dan doneer je € 0,50 cent aan Kinderboerderij de Goudse Hofsteden! Hardcups zijn ook los te verkrijgen voor 0,5 munt.

Horecapartners

Je kunt je festivalmunten ook besteden bij Brasserie-Bar de Zalm, Swing, Grand Café Central en De Tapperij!

Alcoholbandjes

Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Vraag dan bij de muntenkassa om een alcoholbandje! Alleen daarmee kun je bij de barren alcoholische dranken kopen. Twijfelt het barpersoneel over je leeftijd en heb je geen alcoholbandje? Dan wordt er geen alcohol meegegeven.

Toiletten

De toiletten bevinden zich aan de westkant van het oude Stadhuys. Je kunt per toiletbezoek betalen (€ 0,50) of een bandje kopen voor 1 munt, voor onbeperkt toiletbezoek. 

Time-table

Plattegrond